Wat is de opzegtermijn van een grootzakelijk energiecontract?

10
-
06
-
2024
Opzegtermijn
Contract
Grootzakelijk

Opzegtermijn grootzakelijk energiecontract

Veel grootzakelijke energiecontracten (aansluitwaarde: > 3x80A & G40) hanteren een standaard opzegtermijn van 3 tot 6 maanden.

De opzegtermijn van een grootzakelijk energiecontract (aansluitwaarde: > 3x80A & G40) kan variëren afhankelijk van de specifieke voorwaarden van het contract en de energieleverancier. Over het algemeen kunnen de volgende punten van toepassing zijn:

1. Contractvoorwaarden: De specifieke opzegtermijn staat meestal vermeld in de algemene voorwaarden van het contract. Het is belangrijk om deze goed door te lezen.

2. Standaard opzegtermijn: Veel grootzakelijke energiecontracten hanteren een standaard opzegtermijn van 3 tot 6 maanden. Dit betekent dat je het contract minimaal 3 tot 6 maanden van tevoren moet opzeggen voordat je kunt overstappen naar een andere leverancier of het contract kunt beëindigen.

3. Contractduur: Bij vaste contracten met een bepaalde looptijd (bijvoorbeeld 1, 2 of 3 jaar) moet je vaak tegen het einde van de contractperiode opzeggen, met inachtneming van de opzegtermijn. Doe je dit niet, dan kan het contract stilzwijgend worden verlengd. Meestal lopen energiecontracten gelijk aan een kalenderjaar en kennen doorgaans 31 december als einddatum.

4. Kosten bij vroegtijdige beëindiging: Bij voortijdige beëindiging van het contract kunnen er boetes of andere kosten in rekening worden gebracht. Dit hangt af van de afspraken in het contract. Vaak brengt de leverancier het verlies als gevolg van het terug verkopen van het contract aan de markt in rekening: (contractuele tarieven - marktprijs) x restant verwacht verbruik gedurende contractduur.

5. Leveranciersvoorwaarden: Elke energieleverancier kan eigen regels en voorwaarden hebben met betrekking tot de opzegtermijn. Het is dus verstandig om contact op te nemen met je leverancier voor specifieke informatie.

Als je overweegt je grootzakelijke energiecontract op te zeggen, is het raadzaam om vroegtijdig de voorwaarden te controleren en indien nodig juridisch advies in te winnen om onverwachte kosten te voorkomen.

Hierbij een lijst van de standaard opzegtermijnen per energieleverancier en mogelijkheden om op te zeggen:

Audax 3 maanden Per mail:  info@audaxrenewables.nl       Per telefoon:  088-0809100  

Clean Energy 3 maanden  Per mail:  service@cleanenergy.nl      Per post: Stavangerweg 16, 9723JC Groningen      Per telefoon:  085-0645990    

Eneco  geen  Contactformulier  op de website  

Energyhouse  geen  Per  mail:sales@energyhouse.nl    

ENGIE geen  Per  telefoon:088-4446650    

Essent  3 maanden  Per  telefoon:0900-1466    

Greenchoice 3 maanden  Per  telefoon:010-8500661  Per  mail:zakelijk@greenchoice.nl    

Gulf  1 maand Per  mail:klantenservice@gulfgasandpower.nl    

Hezelaer  6 maanden  Per post:  Ulvenhoutselaan 12, 4835 MC Breda    

Hollandenergie  geen  Per  telefoon:036-2044000    Contactformulier op  de website    

Innova  3 maanden  Contactformulier  op de website    

NieuweStroom  1 maand  Contactformulier op  de website    

PureEnergie 3 maanden  Per  mail:info@pure-energie.nl    

PZEM  geen  Contactformulier op  de website    

Scholt Energy  3 maanden  Per telefoon:  040-3681223       Per  mail:info@scholt.nl    

SEFE Energy geen  Via  MijnSefeEnergy -> Direct regelen -> Contractwijzigingen -> Opzegging  doorgeven    

Van Helder 3 maanden  Per telefoon:  020-2050485    Contactformulier  op de website    

Vattenfall  3 maanden  Contactformulier  op de website  Per  mail:020-8920086

LET OP: dit betreft de standaard termijnen, in contracten kunnen individuele afspraken zijn gemaakt. Dubbelcheck dit altijd.

Gerelateerd nieuws.

Dynamisch energiecontract: alle voordelen op een rij

Een variabel energiecontract en een dynamisch energiecontract zijn beide typen energiecontracten die beschikbaar zijn voor consumenten en bedrijven, maar ze verschillen op belangrijke punten, met name met betrekking tot de manier waarop de energieprijzen worden vastgesteld.

Meer lezen

Wat is het verschil tussen een variabel en een dynamisch energiecontract?

Een variabel energiecontract en een dynamisch energiecontract zijn beide typen energiecontracten die beschikbaar zijn voor consumenten en bedrijven, maar ze verschillen op belangrijke punten, met name met betrekking tot de manier waarop de energieprijzen worden vastgesteld.

Meer lezen

Welke energieleveranciers zijn de laatste jaren failliet gegaan?

In de energiemarktkunnen bedrijven soms failliet gaan door verschillende redenen, zoalsfinanciële problemen, onvoldoende marktpositie of operationele uitdagingen.Enkele energieleveranciers die de afgelopen jaren failliet zijn gegaan, zijn:

Meer lezen