Let op: energieleveranciers kunnen failliet gaan

29
-
01
-
2024
Contract
Overstappen
Energieleverancier

Welke energieleveranciers zijn de laatste jaren failliet gegaan?

In de energiemarktkunnen bedrijven soms failliet gaan door verschillende redenen, zoalsfinanciële problemen, onvoldoende marktpositie of operationele uitdagingen.Enkele energieleveranciers die de afgelopen jaren failliet zijn gegaan, zijn:

In de energiemarktkunnen bedrijven soms failliet gaan door verschillende redenen, zoalsfinanciële problemen, onvoldoende marktpositie of operationele uitdagingen.Enkele energieleveranciers die de afgelopen jaren failliet zijn gegaan, zijn:

EnergieFlex (2018): EnergieFlex was een Nederlandse energieleverancier die in2018 failliet ging. Het bedrijf kampte met financiële moeilijkheden en kon nietmeer aan zijn verplichtingen voldoen, wat resulteerde in het faillissement.

EnergieFlex/DGB Energie (2019): Na het faillissement van EnergieFlex in 2018,nam DGB Energie de klantenportefeuille en activa over onder de naamEnergieFlex. Echter, ook dit nieuwe bedrijf, EnergieFlex/DGB Energie, ging in2019 failliet.

Robin Energie (2019): Robin Energie was een energieleverancier die zich richtteop de markt van groene energie. Het bedrijf ging in 2019 failliet vanwegefinanciële problemen en onvoldoende groei in de markt.

Energieleverancier Innova Energie (2020): Innova Energie was eenenergieleverancier die zich profileerde als een duurzame en groene leverancier.Het bedrijf werd in 2020 failliet verklaard vanwege financiële problemen.

Het is belangrijk op te merken dat de energiemarkt dynamisch is en datbedrijven in deze sector soms snel kunnen komen en gaan. Faillissementen kunnenhet gevolg zijn van diverse factoren, waaronder marktomstandigheden,bedrijfsbeleid, en regelgevende kwesties. Het is daarom verstandig voorconsumenten en bedrijven om regelmatig de stabiliteit en reputatie vanenergieleveranciers te evalueren bij het kiezen van een energiecontract.

Gerelateerd nieuws.

Bespaar op energiekosten voor kapsalons

Als eigenaar van een kapsalon ben je vast bekend met de constante stroom van klanten en de energie-intensieve apparatuur die nodig is om je bedrijf draaiende te houden.

Meer lezen

De rol van energiebewustzijn bij kostenbesparing voor kleine bedrijven

In de zoektocht naar kostenbesparing richten kleine bedrijven zich vaak op traditionele methoden zoals het verlagen van operationele kosten of het optimaliseren van workflows. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is...

Meer lezen

Energiebesparingstips voor kleine bedrijven

Als klein bedrijf is het essentieel om bewust om te gaan metenergieverbruik. Ontdek hier enkele praktische tips om energie te besparen enkosten te verlagen:

Meer lezen